tisdag 19 februari 2013

Strikt Lchf, trolleri? Del2

Jag skrev i början av mitt Lchf:ande att jag misstänker fusk hos dem som får i sig 0-3gram kolhydrater/dag. Jag fick en kommentar från en besökare om hur sjutton jag lyckas att hålla nere antalet kolhydrater och då äter jag nog i snitt ca 15kh/dag. Vissa dagar får jag i mig 20kh/dag, andra dagar får jag i mig 10kh/dag.

Jag förstår dock frågan. I början kände jag att det skulle vara en omöjlighet att vara strikt, utan att tillsätta vitaminer och mineraler i efterhand. För mig handlar allt om mängd. Jag tittar förvisso på innehållsförteckningen på en vara/produkt och ratar nästan allt som  ligger över 5kh/100gram.

Precis i början använde jag shape-up appen för att få ett fingervisning om vad som innehåller vad och lärde mig snabbt att diverse mejeriprodukter ökade mitt kolhydrat- intag. Röda grönsaker (paprika, tomat) likaså. Så, om man har svårt att få ner kolhydrat-intaget så är det bra att se över mängden på allt man får i sig.

Tex, grädde i  kaffet var en stor bov för mig. Jag hade nog i 2-3msk i varje kopp och jag drack 6-7koppar, det blir mycket i slutändan. Jag tänkte att grädde var godkänt "för det är ju fett". Jag har fortfarande grädde i kaffet men mer än hälften så mycket nu.

Annat exempel är turkisk/grekisk yoghurt. Det kändes som bra alternativ till frukost med lite blåbär och grädde, men det åter jag nästan aldrig längre. Det är för mycket mängd jag vill få i mig på morgonen så det genererade i för många kolhydrater.

Så, mängd, mängd, mängd. Jag kan äta bär, röda grönsaker och ha grädde i kaffet, i rätt mängd. Jag hoppas att det svarar på frågan och var inte rädd för att ställa fler. Jag tycker om att få frågor :)

/Anneli

5 kommentarer:

 1. Dax att kolla över mängden då;) Tack för att du tog dej tid! Jo markattan oljan var finner man den? Antar att vanligt kokosfett från affären är uteslutet?!

  SvaraRadera
 2. Inget att tacka för :-) Jag har använt de vanliga cocosfettet från affären (det silvriga paketet) fram tills nyss då det tog slut. Det är väl inte bra för hur det framställs och så vidare. Ska jag vara helt ärlig så har jag inte lagt "manken" till att lära mig vilket typ av kokosfett är bra och vilket som är dåligt.

  Kung Markatta `s kokosolja köper jag på ICA, den står i samband med andra hälsoprodukter. Den smakar kokos, så jag ska handla kokos olja från hälsokostbutiken, som varken smakar eller luktar kokos, jag vill inte förstöra mitt morgonkaffe./Anneli

  SvaraRadera
 3. Hej igen;) Tycker att det tar sån tid att fylla i allt man äter men jag har insett att kolhydratintaget är på tok för högt å resultatet på vågen tyvärr detsamma. Inget händer så jag hoppas nu att tiden jag lägger ner visar sig senare på vågen;) Träningen har oxå utökats så resultat hoppas jag på! Å du jag håller med..kaffe å kokos är ingen "hit"/V

  SvaraRadera
 4. V, jag hoppas innerligt att det går bra för dig. Vad tränar du? :)

  SvaraRadera
 5. Hallå igen;) Jag har en timmes medelintensiv gympa en dag i veckan sen övriga dar promenerar jag minst fem km eller minst en timme på crosstrainer och någon vilodag. Har ett jobb där jag går mycket oxå. Har nu sen fredag hållit mej till 3-5 g kolhydrater/dag och det ska bli spännande att se om det gör något;) Skulle dock vilja ha mera variation på grönsaker men är fortfarande väldigt osäker på vad som är tillåtet om man ska hålla sig strikt!/V

  SvaraRadera