onsdag 23 januari 2013

Halloumiostburgare


Ingredienser
4personer

1pkt Ica`s färdiga hamburgare (ca 400g)
200g Fontana`s Halloumiost
I halvt paket Vintermix sallad
3dl Gräddfil
1msk tomatpuré
2tsk allrround krydda
2tsk paprika krydda
1tsk chiliflakes
Salt
Peppar
50g 80% smör
10ost skivor
4dl vitkål

Gör så här
1: Sätt ugnen på 175grader och placera ostskivorna på bakplåstspapper och krydda rikligt med paprika krydda.

2: Blanda samman gräddfilen, tomatpurén och allroundkryddan i en skål. Skär sedan ordning vitkålen och blanda i hälften av dressingen med vitkålen, ha i chiliflaksen, rör om och ställ båda skålarna i kylen.

3: Ställ in osten i ugnen  -ha koll så att osten inte bränns. Det tar 5-10min innan dom är klara.

4: Skär upp halloumiosten till 12skivor, lägg smöret i stekpannan, och stek hamburgarna och osten, salta och peppra.

5: Placera ut vintermixen i en lagom mängd på tallriken, lägg upp hamburgaren mellan halloumiostenskivorna, en klick dressing och ett par ostchips och njut.
Smaklig måltid!

Magic bullet coffee

Det tar emot att erkänna detta men, magic bullet coffee är hittills i särklass det bästa frukostalternativet just nu. Jag älskar kaffe och  att sova, så frukosten har varit lite av en utmaning ganska länge för mig, både innan jag blev Lchf:are och nu.

Jag behöver dessutom få i mig mer fett då sötsuget inte vill försvinna. Med magic bullet coffee får jag i mig fett, jag får sova längre och jag är mätt fram till lunchtid. För ett par veckor sedan ratade jag det, helt och hållet. Jag tyckte att det var ett annat sätt att ersätta måltider med soppor/bars som är dåliga alternativ. Men, nu kör vi MBC till frukost på vardagarna.

Dag 36, -5.5kg, yeehoo! En dröm är ju att fortsätta tappa ett kilo i veckan, då har jag tappat 52kg på ett år! Faaast, lugna ner mig lite och kom tillbaka till verkligheten. En vecka i taget.. :)

Dagens shape-up

I dag åt jag snabb, lättlagad och lyxig middag,
Halloumiostburgare med kryddig coleslaw, hemmagjord dressing och ostchips med paprika smak. Mhhmhh Mm mm! :)

tisdag 22 januari 2013

Besöksstatistik

Dag 35, Smärtans dag! Fot, mage, knastrande knän, nacke, rygg och huvud.. Jag längtar  till att jag dessa skit-kilon försvinner! Nog påverkas humöret av smärtan, som tur är kan jag hållas upp en fasad på jobbet, Puh! :)

Jag använder mig av googleanalytics för att kolla statistik, jag är en liten nörd så. Jag har lagt in susnets räknare från och med i kväll för att kunna se unika besökare på dagsbasis, månadsbasis och totalt. Jag la in siffran från analytics till den totala siffran på unika besökare. På så vis slipper jag att logga in på analytics varje dag.

Det glädjer mig att du tittar in, jag är glad och tacksam för era kommentarer :-) Bloggar du om lchf, hälsa och träning? Hojta till, jag vill hitta fler aktiva, roliga bloggar.


Pest eller kolera?

Om jag ska kunna gå på fötterna behöver jag knapra 665mg`s alvedon och naproxen orifarm och gör jag det från jag ont i magen på grund av magkatarr. Så vad väljer jag mellan pest eller kolera?

Det är svårt att inte äta stekt mat med lchf, hur gott är det med kokt fisk, kokta grönsaker och smör? Det går att äta en dag, två i rad på sin höjd. Lite irriterande är det ju. Eller, jag kan gå, men på kvällarna är jag nära till tårar för att hälsporren gör så jävla ont!

Dagens shape-up, 


Jag behöver/vill vara mer strikt, sötsuget släpper liksom inte och nu börjar jag att tänka "mmmh, gott med pizzeria-pizza, mmmh gott med Sibylla burgare, mmhm gott med krämig potatisgratäng" - jag blir som sugen mer ofta nu än första veckorna medan min mentala bestämdhet angående lchf inte alls är ändrat. 

Jag kommer inte att ge efter suget! I will win! :)


måndag 21 januari 2013

Kokostoppar

Dag 34, jag har inte så mycket att förtälja om dagen. En typiskt måndag helt enkelt :) Jag har bakat kokostoppar åt chefen för att han utmanade oss gruppchefer i fredags och vi nådde aldrig utmaningen och straffet var att alla vi skulle ge han fikabröd. Jag valde att baka åt honom då han äter liberal Lchf.

Kokostoppar
175 grader, 12min, 30st

400g riven kokos
4ägg
100g smör
1tsk vanilj socker
Sockerfri choklad

Blanda allt utom chokladen, forma till toppar -se bild nedan.
Stoppa i ugnen och ta ut dom efter ca 12min. Låt dom svalna medan du smälter chokladen över ett vattenbad. Doppa kokostopparna i chokladen. Klart!

Innan ugnen


Efter ugnen


FärdigaDagens shape-up

söndag 20 januari 2013

Citygym

Jag har hittat hem! Jag var på gymmet idag och måste säga att jag verkligen trivs på mitt nya gym! :)
Dag 32 & 33, jag börjar att slappna av mer och mer kring maten. Jag börjat att få ett hum om hur mycket jag äter, hur mycket kolhydrater jag stoppar i mig, vad jag blir mätt av och inte. Jag äter på från en assiett nu för att inte massa upp för mycket mat som jag alltid gjorde förut.

Igår färgades nästan hela förmiddagen av ett gräl jag och sambon hade och jag hann inte till gymmet så jag tränade hemma i stället. Mage, all the way  nästan med inslag av lite triceps och bicepsövningar med hjälp av hantlar och gummiband. Jag cyklade 30mim för att få igång flåset.

Om jag inte gör av med energi, behöver jag inte äta så mycket vilket jag upptäckte igår då jag åt lite brunch och en matigare omelette till middag. Gårdagens shape-up


Idag har jag varit mer aktiv och därför ätit mer,
Dagens shape-up

Ha en bra kväll!
/A