onsdag 19 december 2012

Torskdröm

Torskdröm
2-3 portioner
200 grader i ca 30 minuter

 






















Ingredienser:
2st torskblock (600g)
100 g philadelphiaost
1dl crème fraiche
2msk frysta Italienska örtkryddor

1 fiskbuljong
50g riktigt smör
75g fetaost
0,5msk ciron

Salt
Peppar

Gör så här
Sätt på ugnen enligt anvisningen ovan. Lägg i 25g av smöret i en ugnsfast form, sedan lägger du de färska eller de tinade
torskblocken på smöret och salta och peppra. Lägg sedan de resterade 25g smöret "mellan blocken" mosa fiskbuljong och fetaost tillsammans och placera även detta "mellan blocken"
 

Blanda philadelphiaosten med crème fraiche, citron och örtkryddorna. Bred sedan blandningen över fisken och ställ in i ugnen. Servera med valfritt tillbehör. Jag gjorde en liten sallad innehållande färska champinjoner, fetaost, gulpaprika, gul- och rödtomat samt oliver.

Smaklig måltid

Vad rätten hamnar enligt skaldemans ratio vet jag inte. Är man som jag i "50+gruppen" ska jag äta mindre sallad, men, det kommer.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar