söndag 13 oktober 2013

Hej då, kolhydrater

Det är ca sex veckor sedan jag bestämde mig för att välkomna kolhydrater i mitt liv (och då hade jag redan börjat att äta kolhydrater) och jag trodde att jag var redo, men det var jag inte. Mitt dåliga matbetende kom tillbaka som ett brev på posten. Jag äter för mycket, jag äter choklad tills att jag mår illa och jag börjar att hitta ursäkter till mina beteenden.

Jag sover sämre, jag känner mig uppsvullen, jag har huvudvärk, mer ont i kroppen, känner mig otroligt stressad, är oftare på lite dåligt humör och känner mig otroligt låg. Jag får höga toppar och hårda fall i mitt blodsocker. Vågen börjar att ticka uppåt igen och min motivation är som bortblåst. Det var inte så här det skulle bli :/

Från och med i morgon kommer jag att äta strikt lchf igen, matlistan som du ser nedan kommer att få rulla på i mitt liv några veckor framöver. Grönsaker kommer endast att vara garnityr och allt sött så som sötningsmedel, blåbär, hallon och lightläsk kommer jag att låta bli de första veckorna. Jag behöver återställa mig själv till ett normalläge.

Förutom strikt lchf, kommer jag att ha ett strikt träningsschema innehållande tre pass i veckan, förutom allt rehabträning som jag gör hemma. Så här kommer träningen att se ut:

Måndag: vila, alternativ en kort, långsam promenad.
Tisdag: Gym/Styrka
Onsdag: Simning
Torsdag: Vila
Fredag:  30-40min lugn motioncykling.
Lördag: Vila
Söndag: Gym/Styrka

Och här är Matlistan, det kommer att läggas till någon köttbit ibland, kryddsmör,  bearnaisesås, vanligt smör, grädde och annan form av kyckling, men basen för kommande veckor kommer att se ungefär likadan ut.

Måndag-Fredag
Smoked Chili & Garlic Burger
Italiensk kyckling med blomkål
Korvstroganoff med blomkål
Kryddkorv med ägg & bacon
Köttfärssås med stekt vitkål

Min inställning är gör om, gör rätt. Back to basic, träna lungt, vara trygg i kosten, vara trygg i valen och få tillbaka lugnet.
Allt dåligt jag känt de senaste veckorna beror inte helt på kolhydraterna och jag vet att mitt största problem är den mentala biten. Så jag gör det här för att stilla mitt sinne så att jag kan må bättre fysiskt.

Såå, räkna med lite mer aktivitet här på bloggen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar