fredag 1 mars 2013

Lchf for life

Dag 71, jag är med i en grupp på facebook som heter som rubriken och det är  Liv utan socker som håller i gruppen. Idag var det dags för månadsvägning och nedan är mina resultat hittills :)

Start: + 47
Minus sedan start 8,5kg
Kvar till mål: 38,5kg
+/- från förra månaden -3kg

2,5månad och 8,5kg minus, det känns ju helt underbart!

Jobbfest står på schema i morgon, vi är 21st som ska äta en 3-rätters och dricka gott, totalt har vi 10.000:- att spendera på mat & dryck. Risk för en blöt kväll finns för de flesta, jag å andra sidan ska/måste ta det lugnt, dels för att sprit är kolhydrater men den största orsaken är att jag ska spendera hela söndagen i Mora.

Sambon ska åka Vasaloppet för första gången i sitt liv efter att han blev utmanad att ställa upp. Så ca ett år av löpträning och på senare tid skidträning är det dags att för det store testet. Klart att jag måste vara där och uppleva mora/vasaloppet och finnas vid mål bär han kommer i mål.

I morgon ska jag handla lite ost, skinka och annat smått och gott som jag kan äta på Söndag, annars kan det finnas risk för fusk. Bakis i en by jag inte känner igen, bland flera tusentals människor. När, då är det bättre att jag har ägg och lite sådant med mig.

Det blir en helg i utmaningens tecken, med jobbfest, vasalopp, 2nätter utan sambo, hur ska det gå för gammnuckan i mig?
:)

torsdag 28 februari 2013

Fat 49,1%

Dag 69 &70, i går skrev jag ingenting då jag hamnade i ett litet deppmode. Jag fick möjlighet att ställa mig på en riktig tanita-våg för att få ett kvitto (se nedan) på har mycket fett, muskelmassa, vätska jag består av, samt lite andra värden.  I slutändan tycker jag att det är bra att ha lite fler måttstockar i framtiden, men min första reaktion var "skit våg, skit liv" men idag är jag tillbaka på banan.

Idag har jag haft en "ohungrig" dag, detta trots att jag inte ätit så mycket under dagen. Jag hann till och med träna, duscha, och dricka en kopp kaffe innan jag fick middag i magen. Jag kände mig dessutom lite "extra fet" idag och ställde mig på vågen för att "verifiera" detta- men jag hade vist tappat några hekto så jag antar att de är hjärnan som spelar ett spratt, igen...

Tanita- resultat


Jag startade resan med ett BMI på 40,8.

Dagens träning


Snittpulsen på 42mins-cyklingen låg på 127bpm, så nog måste jag ta i liiite mer!

Dagens shape-upEgentligen har jag ätit 1363kalorier, men shape-up vill räkna bort kalorier när jag tränat.

Frukost: ett halvt paket bacon, 1kokt ägg
Lunch: egen gjord, enkel skagenröra, med 2ägg och lite babyspenat
Middag, fläskfilé med kryddsmör, en halv paprika och lite babyspenat
Mellanmål, 2st finncrisp med lyxost- Saint Albray


tisdag 26 februari 2013

Hungrig dag

Dag 68, idag har jag varit hungrig och jag vet inte varför, kan vara "bröd-frukosten" - jag åt två skivor av köpt Low Carb-bröd med smör och skinka på. Ovanligt att äta bröd, hm, jaja, det är som det är. Orka analysera allt?

Dagens shape-upFrukost: två smörgåsar med smör och skinka på
Mellanmål 1: två ägg
Lunch: gårdagens middag, den enkla laxen utan broccoli
Middag: 2st Jalapenobiffar med kryddsmör, 1 avokado och lite bladspenat.
Mellanmål 2: lite hemmagjorda ost- och skinkchips.

måndag 25 februari 2013

Minus 8kg, snart

Dag 65, 66 och 67, snart minus 8 (0,4kg kvar) kg sedan starten av lchf 16december. Jag har inte bloggat på några dagar men det är för att jag varit liten upptagen med diverse hushållssysslor, träning och umgänge med kvinnan i mitt liv.

Hon bjöd på brunch i lördags, en fet baconsallad med ägg. Fy bövelen vad gott! Jag ska se om hon vill skriva ner mängden på ingredienserna sen lägger jag upp det i de kommande nya meny-valet, Lchf- snabblagat. Snabblagad mat är A och O för mig (och sambo) som lever ett aktivt liv, som jobbar 08-17 (nästan varje dag) och vill hinna med träning innan middagen. 

Idag kom vi hem strax efter 17, jag satt mig på motioncykeln i 40min, sen duschade jag och lagade mat, det blev en fantastisk god lax i ugn med krämig dill- och citronsås som täcke och till det åt jag broccoli. Mh, recept kommer!

Dagens shape-up
Jag har ätit 1660kalorier, men shape-up plockar bort kalorier när man tränat.

Frukost: Bäggcon
Lunch: gårdagens middag, köttfärsås med lite röd paprika
Middag: Den enkla laxen med broccoli
Övrigt: MBT

Jag hoppas att du har haft en fin helg!