torsdag 11 april 2013

-0,8kg på 4dgr

Känslan när vågen visade 110,2 i morse gjorde min dag! Jag hade tappat 0,5kg i går, och ytterligare 0,3 idag, jag har ju ett mål att gå ner 1 kg i veckan till midsommar och fortsätter jag så här så kommer det nog att gå bra.

Om 0,2kilo har jag alltså gått ner 12kg (!!) på inte ens 4månader. Jag kan knappt tro att det är på riktigt. Jag ska mäta mig till helgen :) Stuff is happening om jag säger så. Kul är att fler och fler ser det och yttrat det, det gör mig glad.

Hur har jag gjort denna veckan jämfört med de senaste månaderna? Back to basic! Mer fett igen. Jag håller mig mätt längre, suget efter gosaker avtar och portionerna blir mindre. Jag äter inget annat än mat.  Ett tag nu har jag ätit en del sockerfri godis och naturgodis -chokladöverdragna paranötter och saltad rostad majs.

Jag har fortfarande gått stadigt neråt, men inte lika snabbt som i början. Första veckorna gick jag ner 1kg i veckan och då bokförde jag allt jag åt. Nu behöver jag inte det längre och det är så skönt att känna lugnet i något som nästan varit en ångest grej. Tankar som jag ständigt hade förut var:

"Vad ska vi äta, när ska vid äta, jag är hungrig, jag behöver mellanmål, jag är trött och förtjänar godis, jag är hungrig och på as dåligt humör, jag måste hinna äta frukost, jag måste handla med mig frukost för att jag inte hann, vad ska vi äta till proteinet" listan kan göras längre men alla ovan tankar är nästan puts veck.

Nog funderar vi fortfarande hemma vad vi ska äta, men det är inte i närheten av samma problem som förut. Föda är något som ska mätta, och behöver inte vara mer än just det. På helgen kanske vi vill lyxa till det, men det är fortfarande föda i sin enkelhet, men med en dyrare köttbit istället.

Nu ska jag krypa ner under filten och försöka svära bort det faktum att jag fryser, heeela tiden! Grrr

Dagens middag: Hemmagjord baconburgare på bröd innehållande 2,7kh/skiva med hemmagjord vitlöksås, ost, rödlök, babyspenat och orange paprika på. Jag orkade äta 1, det betyder att jag får äta fin-fin frukost i morgon, yehooo!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar