söndag 11 augusti 2013

LC/LCHF

Det är många som far med ordet "lchf" utan att egentligen mena lchf- snarare LC- low carb. Lchf sprider sig som en löpeld och människor, smala, som tjocka väljer Lchf som en diet att gå ner i vikt med. Jag var en av dem. De senaste månaderna har min kost varit "LC" - low carb.

Jag ser folk på bland annat Instagram som lägger upp bilder på sin mat och taggar #lchf - men jag ser lite fett, lite kolhydrater och lite protein. Jag säger inte att det är fel med kosten, jag säger inte att lchf är fel, jag säger inte att det är fel på människor, men jag vill inte vilseleda nykomlingar till denna typ av kosthållning som är lchf.

Sverige skulle må bra av att äta mindre kolhydrater- jag med fler mår bra av att äta färre kolhydrater. Med färre menar jag just det, inte plocka bort dom helt. Det kan vara bra en tid när du har grav övervikt men på lång sikt tror jag inte att lchf är en ultimat kosthållning,

För att vara extra tydlig med vad för mig är lchf, det är när 70-80% av näringsinnehållet på en dag består av fett och hur många är det som egentligen äter sådan kost, långvarigt - 10-15år? Är du en av dem så dömer jag inte ut dig eller tycker att du på något sätt äter fel.

Jag vill bara klargöra vad lchf är då jag ser att man använder förkortningen lchf felaktigt och egentligen menar lc. Jag har gjort samma misstag, men det tänker jag inte göra längre!  Jag åt lchf förut, jag gör det i bland nu med, med överlag äter jag bara lc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar