söndag 12 maj 2013

253minuters träning denna vecka

Jag startade en grupp på facebook som jag skrev om i ett tidigare inlägg, i den gruppen startade jag en utmaning och det var att träna 100minter på 7dagar. Det klarade jag av med råge kan jag väl säga. Förutom på Funbeat, så registrerar jag min träning på Runkeeper. För dig som är nyfiken är det bara att klicka på länkarna för att se vad jag tränat.

I dag blev den mest intensiva dagen med två timmars aktivitet. Först 11km cykling, sen 3km promenad i skogen på geggia stigar sen nästan 10km cykling igen. Min puls pendlade mellan 140-175 under dessa två timmar. Puh, det känns att jag väger 108kg ska ni veta!

Jag åt två 1,5 mackor av märket carbzon (2,7kh/skiva) med ost och skinka, samt att jag åt en tallrik mini-fil med en bladning av olika bär. Jag borde ha klarat mig längre på den energin, men efter dom två timmarna kände jag mig helt sopslut verkligen. Jag måste se till att koka ett par ägg som jag kan äta om jag ska vara ute länge hädanefter, så jag får i mig något snabbt. Jag vill helst inte börja dricka protienshakes. Jag får hitta lösningar med snabbnäring att stoppa i mig dagar som dessa som är lchf:vänliga. Jag vill och tänker INTE stoppa i mig en massa snabba kolhydrater, det ska inte behövas. Punkt!

Bilden nedan är från idag på min älskade sambo som utmanar mig hela tiden. Tänk att han en gång i tiden var en rökande, soffpotatis? Jag är så jäkla stolt över honom! Nu älskar han löpning, speciellt i skogen där han kan utforska alla små stigar.Hejdå fina, vita promenad skor, hej skitiga "gå i skogen"-skor.
 
Jag var super sugen på Max, men vi har inget Max i vår lilla stad så vi fick ta Max hem till oss.
På bilden, färdiga hamburgare från ICA, med Rub med smaken rostad vitlök på, salladsblad, pommesdressing och rödlök, samt kålrotsstrips som jag gjorde första gången i dag. Klart godkänt alternativ till Max! :)

Nu ska jag kika på lite serier innan jag får gå och sova. Men innan jag säger hejå: jag har döpt om gruppen på facebook till "Träningsglädje" och vi startar en ny Utmaning kommande vecka,(v 20, 13-19/5) 175 Sit-ups, välkommen in :)


2 kommentarer:

  1. Hej Skickade just en förfrågan om att få vara med i gruppen. Vill gärna prova. Verkar vara vad jag behöver just nu för att komma igång ordentligt med träningen som stagnerat i att jag mest bara kör crosstrainer. Bra det med förvisso men jag vill komma igång med styrketräningen också och de senaste veckorna har det blivit alltför lätt att "vila" från träningen pga olika orsaker (som inte är giltiga en enda en). ;-) /Victoria

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag hoppas att du får lite motivation/inspiration. Det är en nystartad grupp. Eftersom att du missade första veckans utmaning med 100minuter, kanske du känner dig manad att köra både sit-ups och 100minuter? Eller slå samman dem båda? 100minuter är inte ens 2timmar? Välkommen och jag hoppas att du ska trivas.

    SvaraRadera