torsdag 28 mars 2013

Minus 10kg- LCHF for the win

I morse stod vågen på 112. Det betyder minus TIO KILO. 10kg. Ja, jag skrev i förra inlägget att jag snart nått 10kg men jag kunde inte föreställa mig känslan som skulle infinna sig i och med att nå delmål 1, på riktigt. Jag gjorde en riktigt glädje tjut, som tur är var jag själv hemma :-)

Nedan kommer en en liten bild som jag pysslade ihop idag, dock sitter jag på de två "före" bilderna så det blir väl inte helt rättvist, men den enda bild som verkligen visar hur min kropp såg ut innan är jag inte trygg med att visa än. Det är knappt så att jag pallar att kolla på den i min ensamhet.Viktnedgången firade jag med att gymma i 45 min. Efter det åkte jag hem till min svägerska som bjöd på lunch. Jag förväntar mig inte att andra människor ska anpassa sig eller anstränga sig för att passa in i mitt val av kost. Men när man gör det, när man anstränger sig och anpassar sig bara för mig, då värmer det i själen. Det hade svägerskan- Malin gjort. 

Hon hade googlat på de grönsaker hon hade hemma för att säkerställa att dom inte innehöll för många kolhydrater samt att hon frågade i förväg om jag åt vissa saker. Så otroligt rart och jag blev så makalöst tacksam. När jag blir bortbjuden så brukar jag anpassa mig och äta utav det jag kan äta, alternativt fråga vad som bjuds på i förhand för att kunna ta med något eget att äta.

Med detta vill jag säga att människor tar emot förändringar mycket bättre om man inte försöker "pracka på" någon det man själv tror på. Det värsta som finns är en peson som "blivit frälst" och ska ha alla i sin omgivning att tro på samma sak och gör dem inte det så är dom antingen korkad, elaka eller stöttar inte. Min sambo äter kolhydrater, han älskar dom små rackarna. Dock äter han färre kolhydrater nu då jag knappt äter dem. Med det vill jag säga, saker och ting ger med sig av tiden, allt som oftast. Och att jag väljer bort kolhydraterna, är mitt val, inte hans eller någon annans.

Hur som helst, när det kommer till min omgivning så låter jag resultatet av mina framgångar tala för sig själv då det är ett väldigt tydligt språk. Jag mår så makalöst bra och alla andra fräsiga hälsovinster som kommer automatiskt tack vare att jag bestämt mig för att börja leva som jag förtjänar, wow säger jag bara. Efter lunchen hos Malin åkte jag hem och satt mig på cykeln i 40min. Jag hade mer att ge!

Så här kan det se ut när jag cyklar, bild tagen för någon månad sedan:Så, nu går jag vidare mot delmål 2 som är -13kg. Alltså ner under 100! Och som jag skrev i tidigare inlägg är vill jag nå det målet innan min semester som jag troligtvis har i slutet på juni.  Nåväl, nu ska jag sätta igång någon serie innan jag sängdags.

Nighty night


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar