torsdag 9 maj 2013

2,5h på gymmet

Idag har jag PT:at en kollega. Det var hennes första gång på gymmet någonsin och hon var riktigt duktig. Det var även min första gång att stå på den andra sidan av maskinerna/övningarna.

Jag är inte utbildad personal trainer, dock är jag utbildad hälsocoach och jag har erfarenhet och har lite hum om vilken träning som gör vad samt vad som är rätt och fel. Det kändes som en ära att få det förtroendet och hon svor åt mig en gång, så mission accomplished ;)

Hon har nu fått en träningsschema för ca 1h träning, fokuserat på bål/mage. Nästa gång gör vi ett för armar och ett för ben. Var hon inte vet än att coreövningarna som hon fick lära sig idag, ska hon göra varje gång hon är på gymmet.

Idag vägde jag 108kg vilket ger en viktnedgång på 14kg, detta har jag  lyckats med på 4månader och 2veckor. Jag stannade kvar och gymmade själv i 50min och om ett tag ska jag ut på en cykeltur på 1-2mil. Det är så här jag väljer att spendera min lediga dag mitt i veckan.

Jag vet att många som äter lchf anser att man inte ska behöva träna för att gå ner i vikt men det tycker jag är så urbota dumt. Vadå inte "behöver" ? Behöver du inte en stark kropp? Behöver du inte en bra kondition? Det finns alltid tid, det finns alltid möjligheter, utmaningen är viljan och förmågan att prioritera.

Vad prioriterar du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar